© Stichting Hofspetters / Facebook

4 tips om ook buiten het zwembad actief te blijven!

De coronacrisis heeft onze levens totaal op zijn kop gezet. Het zwembad is al even dicht, en helaas zal dat nog wel even duren. Zelf missen we de geur van dat chloor al, net zoals veel van de verenigingen die zwemmen in het Hofbad. Gelukkig spelen de verenigingen hier goed op in, door ook buiten het zwembad actief te zijn. Op sociale media en internet duiken leuke initiatieven op. We hebben ze voor jou op een rijtje gezet: hier 4 tips om ook buiten het zwembad lekker actief te blijven!

1. Zwemschool Hofspetters

De Hofspetters hebben op hun Facebook pagina regelmatig leuke filmpjes staan. Speciaal voor iedereen die niet kan wachten tot we weer kunnen zwemmen. Op de Facebook-pagina vind je voorbeelden van leuke oefeningen die worden uitgelegd door de juffen en meesters van de kinderen! Misschien zie je jouw eigen juf of meester wel voorbijkomen…

De instructeurs werken tijdens de sluiting aan lesplannen voor hun eigen lessen, en maken een zelfevaluatie. Zo verbeterd de Hofspetters de kwaliteit van hun SuperSpetters en ABC-lessen. Voor alle badjes wordt een ’15-lessenplan’ opgesteld, zodat na de sluiting de kinderen goed ondersteund worden na een tijdje zonder zwemles.

2. Racing Club (The Hague Swimming)

De Racing Club heeft een social media team het leven ingeroepen, die dagelijks op Instagram leuke story’s plaatst. Elke dag staat in het teken van een ander onderdeel. Zo gaan ze lekker aan het bakken, laten zwemmers hun dag zien, krijg je meer info over hoe je fit blijft en worden er challenges gedaan. De ‘meme-dag’ op donderdag is ook populair: de hele dag worden dan leuke ‘zwem memes’ worden geplaatst ingestuurd door zwemmers. Volg ze op @thehagueswimming of @rotterdamswimming.

De trainers bij Racing Club krijgen wekelijks een bijscholing om de trainingen te verbeteren. De zwemmers ontvangen elke zondag een alternatief trainingsprogramma. Zo blijven de zwemmers fit en worden de trainers nog beter!

3. Waterpolo Den Haag

Bij de Waterpolo Den Haag is de #WPDHWORKOUTCHALLENGE in het leven geroepen op Instagram. Wanneer je getagd wordt op Instagram voor de #WPDHWORKOUTCHALLENGE, moet je binnen 24 uur een nieuwe workout verzinnen en deze postten op je Instagram Story’s en de waterpolo taggen. In je story daag je de volgende kandidaat uit, die je zelf mag kiezen. Die moet vervolgens hetzelfde doen.

De KNZB heeft alle lopende competities voor het seizoen 2019-2020 stopgezet. Dat geldt voor alle zwemsporten, waaronder dus ook waterpolo.

4. Mijnzwemcoach

Mijnzwemcoach is een initiatief van de KNZB. Het is dus niet een vereniging uit Den Haag, maar voor zwemmers is dit wel interessant. De KNZB geeft tijdens de coronacrisis de lesmaterialen van Mijnzwemcoach gratis vrij. Daarmee kan je dus thuis een landtraining organiseren. Om de drie dagen krijg je een mailtje met zwemspecifieke core- en krachttrainingen. Hiermee kan je thuis fit blijven zodat je na de sluiting weer snel aan het zwemmen kan! Wil ook jij de work-outs ontvangen, meld je dan aan op de website van Mijnzwemcoach.

Hebben we iets gemist? Of heb jij goede tips? Laat ze hieronder achter in de reacties!