Woensdag 6 mei zaten ook wij voor de televisie te kijken naar de persconferentie van premier Rutte en coronaminister de Jonge. Zoals je waarschijnlijk al gehoord hebt, mogen vanaf 1 juli de horecazaken hun deuren weer openen, mits er geen nieuwe coronauitbraak is geweest.

Daarnaast is er ook positief nieuws voor de zwembaden, deze mogen vanaf 11 mei officieel weer hun deuren openen. Het is onwaarschijnlijk dat er al baden open zijn aanstaande maandag, aangezien er veel moet worden geregeld. De temperatuur van de baden bijvoorbeeld, die moet weer worden opgebouwd naar de normale temperatuur. Ook zullen de chloorwaarden hoger zijn dan gebruikelijk om zeker te weten dat het virus wordt gedood door het chloor.

Afgelopen vrijdag heeft de KNZB en de zwembadbranche, samen met andere partners in de zwemwereld, een protocol gepubliceerd. Na de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen er weer ‘anderhalvemeterzwemlessen’ en ‘anderhalvemetertrainingen’ worden georganiseerd. De verenigingen organiseren dit in samenspraak met de zwembadexploitant en gemeente, en dus verschilt de starttijd per vereniging.

Zodra de horeca weer open mag, zullen wij voor een extra uitdaging staan. Omdat wij in het zwembad gevestigd zijn, moeten we ook rekening houden met de ontwikkelingen in de zwembranche. De komende drie weken gaan we hier hard mee aan de slag, zodat we jullie hopelijk op 1 juni weer kunnen zien!